Veelgestelde Vragen

In welk gebied bezorgt Bollensteak.nl?

Sinds kort bezorgt Bollensteak door heel nederland. Voor alle bestellingen binnen de bollenstreek rijden onze eigen koelwagens rond. Het gebied waarij wij zelf bezorgen staat in de onderstaande afbeelding aangegeven. Lees ook altijd goed de bevestigings e-mail die u ontvangt na de bestelling. Hierin staat duidelijk aangegeven of Bollensteak of onze distributie partner Trunkrs uw bestelling aflevert. Voor zowel Bollensteak bezorging als bezorging via Trunkrs geld dat uw bestelling maandag tm vrijdag tussen 17:00 en 22:00 geleverd worden. Heeft u een bestelling geplaatst binnen de Bollenstreek en heeft u een vraag over uw bestelling? Bel ons op 0252-823040

levergebied bollensteak

Mijn afleveradres bevindt zich niet in de Bollenstreek, kan ik dan een bestelling plaatsen?

Jazeker, alle bestellingen buiten de bollenstreek worden geleverd door onze distributie partner Trunkrs. Heeft u vragen over uw bestelling en woont u buiten de bollenstreek? Bel direct met Trunkrs op:085 060 1410. Zij kunnen u helpen met eventueel het wijzigen van het aflever adres of een nauwkeurige tijdsindicatie met betrekking tot uw bestelling.

Als ik niet thuis ben bij levering, wat gebeurt er dan?

Wat gebeurd er wanneer u niet thuis bent als 1 van onze chauffeurs bij u voor de deur staat? Wanneer u niet thuis bent, zal de chauffeur uw bestelling proberen af te leveren bij 1 van uw buren. De chauffeur zal in dit geval een kaartje bij u door de brievenbus doen met daar op het afleveradres. Wanneer het onmogelijk is om de bestelling bij buren af te leveren zal de chauffeur de bestelling mee terug nemen en deze in de koeling plaatsen zodat wij de volgende dag een nieuwe poging kunnen wagen. Het is goed om te weten dat wij voor het leveren van onze goederen gebruik maken van de beste koelingsdozen en elementen. Onze producten kunnen tot twaalf uur onder de juiste omstandigheden in vervoer zijn. In het geval dat uw bestelling niet geleverd kan worden zal het vlees met de juiste kerntemperatuur terug in de koeling worden gezet. Zo blijft de kwaliteit van onze producten optimaal.

 

Hoe wordt de bestelling bezorgd?

Uw bestelling wordt bezorgd van maandag tot en met zaterdag, tussen 17:00 en 22:00. U ontvangt de bestelling in een kartonnen doos met optimale isolatie, waarin uw vlees vacuüm of in slagersverpakking verpakt is.

 

Wat betekent diepvriesproduct?

Sommige producten bijvoorbeeld hamburgers van exclusieve rassen, worden niet dagelijks vers gemaakt. Omdat wij niet met conserveringsmiddelen werken, is het noodzakelijk dat we deze producten meteen invriezen. Daarnaast zijn er producten die ingevroren beter geportioneerd kunnen worden, ook deze producten worden bevroren bij u aangeleverd. Als wij deze producten ontdooid bij u bezorgen, is het namelijk niet aan te raden de producten opnieuw in te vriezen. U zou daarom genoodzaakt zijn om uw gehele bestelling op de zelfde dag te bereiden. Wanneer u een diepvriesproduct bestelt moet u er rekening mee houden dat dit product maximaal een dag nodig heeft om te ontdooien.

 

Op welke dagen wordt mijn bestelling bezorgd?

Bollensteak.nl bezorgt op de volgende dagen:

 • Maandag t/m vrijdag - tussen 17:00 en 22:00 uur

Vandaag besteld betekent dat je het de volgende werkdag in huis hebt. Let op, een bestelling die op vrijdag bezorgt moet worden dien je donderdagavond voor middernacht te plaatsen.


 

Rekenen jullie bezorgkosten voor mijn bestelling?

 • De minimale bestelwaarde bedraagt 40,-
 • Bestelling minder dan €75,-, =7,- verzendkosten
 • Bestelling van 75,- en hoger = gratis verzending

Hoe kan ik betalen op Bollensteak.nl?

U kunt momenteel op 3 manieren afrekenen bij Bollensteak.nl. Wij bieden u de keuze om uw betaling via Ideal®, Afterpay® of Crecitcard te laten verlopen. Wij hebben gekozen voor Ideal® als betaalmiddel omdat dit inmiddels voor iedereen toegankelijk is die rekeninghouder is bij een Nederlandse bank. Daarnaast kunt u gebruik maken van Afterpay® zodat u uw bestelling achteraf pas hoeft te betalen.

 

Hoe bepaal ik de gaarheid van mijn steak zonder kern thermometer?

Rood, rosé of doorbakken? Wie in een restaurant een biefstuk bestelt, krijgt de vraag of u hem rood, rosé of doorbakken wilt. In het Engels spreekt men van ‘rare’, ‘medium’ of ‘welldone’ en in het Frans klinkt het helemaal eetlustopwekkend: ‘blue’, ‘saignant’ of ‘a point’. Al deze termen duiden op de gaarheid van het vlees, maar indirect ook op de smaak. Gaarheid beïnvloedt namelijk de textuur en daarmee de smaak. Zoals we allemaal weten is dat laatste iets zeer persoonlijks, vandaar dat de vraag hoe we onze biefstuk willen belangrijk is. Precieze tijden aangeven voor de verschillende gaarheden is lastig. We hebben te maken met de dikte van het vlees en de temperatuur waarmee het de pan in gaat.

 

Voor een biefstuk van 100 gram geldt de vuistregel:

 

2-4 minuten rood

4-6 minuten rosé en

6-8 minuten doorbakken

 

Hoe lang kan ik mijn vlees bewaren?

De ideale temperatuur om vlees in de koelkast te bewaren ligt tussen de 2 en 5 graden Celsius.

Rundvlees is maximaal 4 dagen houdbaar in de koelkast.

Lamsvlees: 3 tot 4 dagen.

Varkensvlees, kalfsvlees en kip: 2 dagen.
Gehakt en gehaktproducten: dezelfde dag bereiden.

Belangrijk: leg het vlees op de koelste plek in de koelkast.

Hoe groter een stuk vlees, hoe langer het goed blijft in de vriezer. Bij een ideale temperatuur van minimaal -18 graden Celsius zijn dit de houdbaarheidsdata:

 

Rundvlees : max. 6 maanden.

Kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees en kip: max. 3 maanden.

Gehakt en gehaktproducten: max. 2 maanden.

Vlees dat bereid is: 2 a 3 maanden.

 

Hoe kan ik mijn vlees het beste invriezen/ ontdooien?

Gaat invriezen ten koste van de kwaliteit van het vlees? Nee! Wel is het belangrijk ervoor te waken dat het vlees niet nogmaals wordt ingevroren. Bij ontdooien komt namelijk vleesvocht vrij. Na de eerste keer is dat niet erg. Als u het vlees echter nog een keer invriest, loopt de malsheid en smaakintensiteit merkbaar terug. Verstandiger is het om eenmaal ontdooid vlees te bereiden en het daarna in te vriezen.

 

Invriezen

Het is belangrijk om uw aankoop zo snel mogelijk op de koudste plek in de vriezer te leggen. Wanneer het invriezen te traag verloopt, beschadigt de celwand van het vlees doordat de sappen grote kristallen hebben gevormd. Dit wordt zichtbaar bij het ontdooien. Het vochtverlies is groter dan nodig, in feite ziet u de smaak uit het vlees druipen. Zonde! Vries het vlees bij voorkeur in, in een schone vriezer, op een temperatuur van -18 graden Celsius of kouder.

 

Ontdooien

Waar invriezen snel moet gebeuren, geldt het tegenovergestelde voor ontdooien. Nooit doen: in warm water, op de verwarming of in de zon! Dat is slecht voor de smaak en goed voor de aanwas van bacteriën. Wel goed: leg het ingevroren vlees één dag voor gebruik onderin de koelkast, de sappen blijven op die manier optimaal bewaard. Ontdooien in de magnetron is een optie voor kleinere stukken vlees (niet voor groot vlees, dat blijft in de kern bevroren), al heeft het wel degelijk invloed op de kwaliteit.

 

Hoe bereid ik mijn vlees het beste op de BBQ?

Vlees smaakt het best als het van de BBQ af komt! De rook en de schroeilucht zorgen daarvoor. Bovendien is barbecuen gezond en gezellig. Een paar tips:

 • Laat het vlees voor bereiding op kamertemperatuur komen.
 • Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is voordat het vlees er wordt opgelegd.
 • Als u het gerecht insmeert met olie, wordt het gelijkmatig gaar en plakt het niet aan het grillrooster.
 • Marinades bevatten soms suiker, en dat verbrandt snel tijdens het barbecuen. Opletten dus en draai het vlees regelmatig om!
 • Prik nooit onnodig in het vlees.
 • Verwijder verbrande stukjes van de gerechten voor het opdienen.
 • Leg nooit gegrild eten op schalen of borden waar rauw vlees op heeft gelegen.
 • Laat het vlees een paar minuten rusten als het van de barbecue komt. Dit komt de smaak ten goede.

 

Wat is het meest geschikte vlees voor de BBQ?

 • Goed gemarmerd vlees (intern vet)
 • Minder sappige steaks (bijvoorbeeld van het zijstuk) zijn ideaal om te marineren. Gebruik in de marinade een zuurtje, zoals fruitsap, wijn of azijn.
 • Een goede hamburger heeft alleen een goed vuur nodig. Druk er zeker niet op met een spatel, dan verliest hij zijn sap.
 • De ideale biefstuk op de BBQ? Laat het vlees op kamertemperatuur komen en zout het net voor het grillen. Dunne biefstukken zijn na totaal 2 minuten al medium gebakken. Dikkere biefstukken moet u wat langer bakken. Een ossenhaas van een paar centimeter dik kan wel 7 tot 9 minuten nodig hebben. Gebruik bij voorkeur een kernthermometer, meten is weten! Kern temperaturen vind u hier Laat het vlees na afloop 5 à 10 minuten rusten in aluminiumfolie, zodat de vleessappen zich mooi verspreiden.

 

Waar kan ik eventueel een klacht indienen?

Voor het indienen van een klacht vragen wij u om deze te sturen naar info@bollensteak.nl. Wij zullen uw klacht na binnenkomst direct in behandeling nemen. U ontvangt binnen 14 dagen een inhoudelijke reactie op de klacht.

 

Mijn vraag staat er niet tussen?

Heeft u een andere vraag, neem dan telefonisch contact op met Bollensteak.nl via 0252-823040 of stuur een email naar info@bollensteak.nl.