Wagyu Picanha

Waardering:
100% of 100
28, 15
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Veel marmering in het vlees
  • meest exclusieve rundvlees ter wereld
  • Geen preventieve medicatie
  • Winnaar best wagyu @ World steak challenge
  • Premium F3 graan gevoerd
Bevroren
  • IDEAL
  • Master Cart
  • After Pay
  • Visa Cart
Prijzen
1e plaats

World Steak Challenge (2019)

Certificaten
Certificaten
Uw slager
Paul
Een Wagyu Picanha blijft een bijzonder stukje vlees. En daarom snijdt onze opper slager en oprichter Paul deze het liefste zelf. 
Vleesversnijding
Picanha van een Wagyu rund

Onze Picanha is afkomstig uit het bovenste gedeelte van de achtervoet, tegen de staart

 

Onze premium F3 Wagyu Picanha is niet zomaar een Picanha. Het is een ware prijzenpakker bij de World Steak Challenge. Wij zijn er dan ook enorm trots op dat wij een van de weinige partijen in Europa zijn die dit prachtige stukje Wagyu Picanha mogen aanbieden aan onze klanten. De picanha heeft een prachtige marmering en is zo zacht als boter. Dit is uitteraard geen toeval. De runderen hebben namelijk 450 plus dagen een uigekiend graan gevoerd dieet genoten op de befaamde Jack's creek farm in Australie. Wagyu liefhebbers onder ons weten dat Jack's Creek runderen bekend staan als de beste in hun soort.

De picanha is driehoekig van vorm en heeft aan de bovenzijde een vetrandje. Dit vetrandje geeft veel smaak af aan het vlees, en zorgt er voor dat het heerlijk mals is. Het staartstuk is een groep spieren die niet heel veel gebruikt wordt door het rund. Hierdoor is het vlees fijn van draad en redelijk mager. Het puntje van het staartstuk is het zachts en wordt stugger naarmate het vlees breder wordt.

Premium F3 Wagyu Picanha

Het vlees van Wagyu runderen is een klasse apart. Dit rundvlees, dat vroeger uitsluitend bestemd was voor de keizerlijke familie van Japan, wordt beschouwd als het meest malse en lekkerste rundvlees ter wereld. Dit van oorsprong Japanse runderras heeft veel intramusculair vet en krijgt een uniek traditioneel dieet van gras, granen en bierbostel. Het ras, de manier van mesten en de voeding zorgen ervoor dat het vlees een prachtige marmering van onverzadigd vet krijgt. Het is door het hoge percentage aan vetmarmering zeer intens van smaak en het vlees smelt in de mond. Wagyu vlees staat bekend als de kaviaar onder het rundvlees en is een ware delicatesse die u ooit geproefd moet hebben.

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

  • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
  • Ook topchefs werken graag met onze producten
  • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Wij werken met lokale boeren

Wagyu Picanha Herkomst

Boer
Jacks Creek Farmers
Rassen
Wagyu
Land
Australie
Streek
New South Wales
Description
Jacks Creek farmers is opgericht in 1947. Dit familie bedrijf fokt al meerdere generaties het befaamde Wagyu ras. Hun runderen worden wereldwijd geprezen om hun kwaltieit en leefomstandigheden. Daarnaast hebben ze meerdere jaren achter elkaar de prestigieuze World Steak Challenge gewonnen. (2015 tm 2019).
Herkomst

Dranksuggesties voor Wagyu Picanha

Bij een Wagyu Picanha kan je niet zomaar het eerste de beste slobber wijntje of cola zonder prik op tafel zetten. Om wat inspiratie te geven doen wij enkele suggesties voor wat lekkere drankjes tijdens en na het diner:

Wijn

  • De Bodega Solabal Rioja Reserva is een wijn van de tempranillo druif. Hij heeft tonen van donker rood fruit en vanillie met een verassend bittertje. Verkrijgbaar bij Grapdedistrict.nl

  • Een Barolo is altijd een goed idee, zo ook bij deze Wagyu Picanha. Zelf bestellen we vaak de Voerzio Martini Barolo La Serra. Ook deze prachtige wijn bestel je bij onze vrienden van Grapedistrict.nl

Bier

  • La Chouffe 8,5 % (bier)
  • Grimbergen dubbel 6,5 % (bier)

Sterk

  • Het is steeds gebruikelijker om tijdens de maaltijd al iets stevigs te drinken. Houd je hiervan, dan is een Single Malt Bowmore 12 year een goede optie (Whiskey). Wacht je liever tot na de maaltijd dan kunnen wij de Don Papa Baroko (Rum) van harte aanbevelen. Doe er wel een klein ijsklontje in als je hem iets te scherp vindt. Een lekker glaasje port van bijvoorbeeld Calem als digestive zou ook zeker niet misstaan om dit diner compleet te maken.

Alcoholvrij

  • Amstel 0% (Alcohol vrij)
  • Cranberry of Pomegranate sap (Alcohol vrij)

Dranksuggesties van Joey Bruggeman - Cocktail bar - Vesper Hotel Noordwijk

Reviews

Klantenreviews
  1. neusje van de zalm
    Rating
    100%
    Ik sluit mij aan bij de andere review van Marco. Wat een enorm lekker stukje vlees is dit. Picanha had ik al vaker op maar een Wagyu picanha is voor het eerst. Qua prijs verwacht je ook wel iets van het vlees maar het is het bedrag meer dan waard. Dit is misschien wel het beste vlees dat ik ooit gegeten heb. een absolute aanrader!

    Gereviewd door

    Gepost op

  2. Boter zachte Picanha
    Rating
    100%
    Ik snap wel dat deze Picanha prijzen heeft gewonnen. Ik ben een bbq fanaat en heb al vele picanha's gemaakt en gegeten. Dit is misschien wel de beste picanha die ik ooit gegeten heb. Ik raad hem zeker aan

    Gereviewd door

    Gepost op

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Wagyu Picanha
Uw waardering

Duurzaam en Veilig

  • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
  • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
  • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
  • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
  • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord
Keurmerken en onderscheidingen
 
Zonder antibiotica of hormonen

Zonder antibiotica of hormonen

EG-gecertificeerd

EG-gecertificeerd

World Steak Challenge

World Steak Challenge

Het Wroetvarken

Het Wroetvarken

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk